Slaapkamer

Zijn opbergbedden comfortabel?

De kleerkast is vol, de ladekast barst uit zijn voegen en je dekentas zit helemaal vol. Je hebt bijna geen opslagruimte meer en dan merk je dat er een grote lege ruimte is die je niet goed gebruikt – direct onder je bed. Het is de perfecte plek om seizoenskleding, extra dekbedden of zelfs enkele persoonlijke dingen op te bergen waar je gewoon nergens anders een huis voor kunt vinden. Welkom in de wondere wereld van opbergbeden. Maar zijn ze comfortabel?

Wat zijn opbergbedden?

Opbergbedden zijn precies wat ze zeggen – bedden met extra opbergruimte ingebouwd. Dit kunnen bedden in ottomanestijl zijn of boxsprings met lades die je ongeveer een vierkante meter extra opbergruimte bieden die tot nu toe niets anders dan stof verzamelde. Voeg vacuümzakken toe aan uw opslagoplossingen en je zal versteld staan hoeveel je onder het bed kan proppen zonder je je zorgen hoeft te maken dat jouw slaapkamer er rommelig of slordig uit ziet.

Zijn ze echt zo duur?

Ze kosten je iets meer dan het gemiddelde bed met een open frame, maar overweeg dit. Als je een gewoon bed koopt en toch wat opslagruimte wilt gebruiken, heb je een soort opbergmechanisme nodig, zoals een extra ladekast of een lange jongen. De kosten van dit extra meubel zijn veel groter dan de besparing die je op het bed maakt, vaak met een aanzienlijk bedrag. Dus financieel gezien is een opbergbed eigenlijk logischer.

Is de indeling anders?

Over het algemeen hebben opbergbedden exact dezelfde lattenbodem als een normaal bed, met een bijkomend voordeel een robuust onderstel voor jouw lades of opbergruimte. Ze zijn dus sterk, duurzaam en robuust genoeg om er jarenlang gebruik van te maken.

Zijn ze comfortabel?

Dit is waar divan- of opslagbedden en gewone bedden samenkomen. Als het om comfort gaat, is de basis van het bed echt niet van belang. Het belangrijkste is het matras dat je erop legt. En dat is helemaal aan jou.