Tuin

Zo bereid jij je goed voor op het kerstdiner!

Het najaar is begonnen en dat betekent dat het alweer door het hoofd van veel mensen spookt: kerst. Sommigen kijken er het hele jaar naar uit en beginnen heel vroeg met de voorbereidingen. Anderen doen alles graag op het laatste moment en denken er pas een week van tevoren aan. Als jij dit jaar de taak op je hebt genomen om het kerstdiner voor familie of vrienden te organiseren, moet je toch op tijd beginnen met voorbereiden. Een kerstdiner organiseren is namelijk een behoorlijke klus, ook als je het niet super uitgebreid gaat doen. Het vergt toch enige voorbereiding. In deze blog helpen we je een handje op weg naar het perfecte kerstdiner. 

Oefenen en proefdraaien 

Als jij in het dagelijkse leven al heel veel kookt is het misschien niet nodig om heel veel uit te proberen. Je weet dan misschien al wel wat je precies wilt koken en hoe je dit moet doen. Maar ben jij normaal niet zo van het uitgebreid koken? Dan is het misschien handig om een keer proef te draaien. Nodig een paar vrienden uit en serveer een diner, zoals je ook het kerstdiner zou serveren. Je kunt dan al kijken wat knelpunten zijn tijdens bijvoorbeeld de bereiding. En natuurlijk ook heel belangrijk: je kunt dan het eten proeven, zodat je zeker weet dat het eten erg lekker en kerstdiner waardig is. 

Boodschappen doen

Vaak is het in de week voor kerst superdruk in de supermarkten. Ook zijn vaak de standaard producten, die veel gegeten worden met kerst, uitverkocht. Zorg dus dat je op tijd begint met het inkopen van de producten die jij nodig hebt voor je kerstdiner. Een tip: bestel je eten online bij een supermarkt. Dit kan veel stress in de supermarkt voorkomen. Je kunt dan rustig alle producten online uitzoeken en hoeft niet te zoeken in de supermarkt, waarschijnlijk is dit ook nog eens tijdbesparend. 

Op tijd beginnen met koken

Op de dag van het diner is het slim om op tijd te beginnen. Maak van tevoren een planning voor alle gerechtjes. Als het goed is, weet je van het proefdraaien hoe lang je ongeveer nodig hebt voor de verschillende gangen. Zet alles van tevoren klaar en begin op tijd! 

Versieringen

Wat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens je kerstdiner zijn kerstversieringen. Zorg dat je de tafel leuk aankleed, maar ook de rest van je huis. Waarschijnlijk heb je veel versieringen al lang in je huis hangen en staan, dus hoef je hier niet veel meer aan te doen. Zet ook een kerstboom LED buiten, zodat de gasten gelijk gezellig binnenkomen.