Duurzaam Interieur Wonen

Zo creëer je het perfecte etentje bij jouw thuis

Je hebt je geliefde vrienden uitgenodigd voor een gezellig etentje. Gezellig rondom de keukentafel genieten van allerlei lekkere gerechten. Toch kan het ook heel wat stress opleveren. Je wilt natuurlijk het perfecte etentje organiseren voor je vrienden. Met onderstaande tips kan het niet mis gaan!

Bedenk een slim menu 

Een etentje is ontzettend gezellig als je er zelf ook van kan genieten. Kies daarom een voor slim menu waarbij je al veel kan voorbereiden. Ga bij het voorgerecht voor een antipasti of een lekkere verse soep. Het toetje kan je ook vaak al in zijn geheel voorbereiden. Bij het hoofdgerecht is dit natuurlijk niet het geval, maar ook hier kan je een slimme keuze in maken. Ga bijvoorbeeld voor een luxe risotto, deze kan je ook al grotendeels maken. Een gerecht met een goed stuk vlees of vis is ook altijd een goede keuze wanneer je mensen over de vloer hebt. 

Bereid zoveel mogelijk voor

Het is niet fijn wanneer de gasten komen en je gestrest bent over een missend ingrediënt of de tafel nog uitgebreid wil dekken. Maak daarom van te voren een lijst met de benodigde ingrediënten en haal alles lekker op tijd in huis. Begin bijtijds met tafeldekken, dan heb je er nog alle rust en geduld voor. Tip! Plaats ook alvast een waterkaraf en peper & zoutmolen op tafel, dat scheelt heen en weer naar de keuken lopen.

Tafeldecoratie

Je eet het lekkerst aan een mooi gedekte tafel. Gebruik daarom mooie tafeldecoratie. Een mooi kleed, verse bloemen en gezellige kaarsen maken heel veel sfeer. Geef het echte restaurant gevoel door stevige stoffen servetten en mooi servies. Belangrijk is wel dat de tafel niet overvol komt te staan want dat is ook weer onprettig. Wil je echt pluspuntjes scoren bij je gasten? Maak dan een gepersonaliseerd menu kaartje

Goede wijn

Een heerlijk diner kan natuurlijk niet zonder een goede wijn. Koop daarom echt goede wijn die past bij de geserveerde gerechten. Geef ook bij binnenkomst de gasten alvast een lekker drankje, zo blijven ze lekker kletsen en kan jij rustig de gerechtjes voorbereiden. Bij een lichte maaltijd ga je voor een frisse wijn. Serveer je een wat steviger gerecht, ga dan voor een rode wijn. 

Oog voor detail

Het perfecte etentje creëer je door ook oog voor detail te behouden. Het is namelijk ongezellig om fel licht aan te hebben tijdens het eten. Demp het licht en maak gebruik van gezellige kaarsen. Muziek is ook een detail dat niet vergeten mag worden, ga voor rustige maar gemoedelijke achtergrondmuziek. Je wilt natuurlijk niet dat de gesprekken en muziek steeds worden verstoord door hard geluid, maak daarom gebruik van stoeldoppen of stoelwielen. Deze beschermen niet alleen de vloer en stoelen maar zorgen ook ervoor dat je niet schrikt van hard gepiep. Heb je nu ook helemaal zin om een etentje te geven? Nodig je geliefde maar snel uit want met deze tips wordt gegarandeerd een geslaagde avond!