Tuin Wonen

Zo geef je je tuin een luxe uitstraling

Veranderingen in je woning of tuin aanbrengen, is niet alleen verbetering voor je eigen smaak, maar het kan ook van invloed zijn op de waarde van je woning. Een paar eenvoudige aanpassingen kunnen je tuin gelijk een luxe en duurdere uitstraling geven. Van het kiezen van planten en meubels tot vloeren en schuttingen, er zijn veel manieren waarop je je tuin een luxe uitstraling kunt geven. 

Investeer in luxe tuinmeubels

Kies voor een bepaalde stijl waarmee je de tuin gaat inrichten. Een van de belangrijkste aspecten van deze inrichting is de keuze voor de tuinmeubels, zoals een bank, stoelen en tafels. Tuinmeubelen met luxe uitstraling geven je tuin gelijk die update die het verdient. Kies voor meubels die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en gebruik van luxe stoffen. Hierdoor zijn de meubels niet alleen erg comfortabel, maar zien ze er ook chique uit. Kies voor een samenhangend decor- en kleurenschema. 

Creëer aparte ruimtes

Een luxe tuin heeft verschillende duidelijk afgebakende ruimtes voor verschillende activiteiten. Zo kun je op het gazon een plek creëren waar je kunt relaxen, zonnen en lezen en op het terras een gezellige plek creëren waar je kunt dineren. Je kunt een ruimte een chique uitstraling geven door meubels zo te groeperen dat het doel van de plek snel duidelijk. Je kunt de verschillende ruimtes indelen met tuinmeubels, vloerkleden, stenen, planten, bloemen of verlichting. 

Kies voor sfeervolle verlichting 

Een eenvoudige manier om je buitenruimte naar een hoger niveau te tillen, is door te kiezen voor sfeervolle verlichting. Kies voor een snoer met kleine warme lampjes dat er elegant en feestelijk uitziet boven de eettafel. Met dit kleine detail kun je ook eenvoudig het terras met de tuin afscheiden. Of ga voor Ledverlichting die grenst aan het gazon of de trap. Kies voor schijnwerpers op bomen en struiken die de tuin een luxueuze look geven. Wees voorzichtig bij het gebruik van gekleurde verlichting, want het kan er meer uitzien als kermis- kerstverlichting dan de high-end look waar je voor ging.