Interieur Slaapkamer

Zo geef jij je slaapkamer net wat meer sfeer

In je slaapkamer rust je uit en lees je nog even een boek of kijk je je favoriete programma op je tablet. Het is een plek waar je even je zelf kan zijn en niet teveel wilt nadenken over andere dingen. Zorg er dan ook voor dat je slaapkamer mooi is ingedeeld en aangekleed, zodat dit echt een plek is waar jij tot rust kan komen.

Ga voor zachte materialen

Als je echt tot rust wilt komen moet de kamer opgeruimd en licht zijn. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar het is ook bewezen dat je hierdoor sneller en beter slaapt. Kies dan ook voor materialen die deze rust en ontspanning uitstralen. Zachte stoffen als zijde, fleece of wol zijn hier perfect voor. Zeker als je dit combineert met warme materialen als hout. Als je een koude tegelvloer in je slaapkamer hebt kan je de kilte doorbreken met een warme tapijt. Zo hoef je niet op een koude vloer te stappen als je ’s  ochtends wakker word!

Rustgevende kleuren

Bij een rustige slaapkamer horen ook rustige kleuren. Denk hierbij aan neutrale grijstinten, pastelkeuren of juist witte kleuren. Als je toch een felle kleur wilt kiezen doe dit dan achter het bed. Zo heb je er geen last van als je in bed ligt waardoor je slaap er niet door wordt aangetast!

Less is more

Decoratie maakt de slaapkamer zeker mooier, maar teveel is nooit goed. Ook met teveel decoratie is dit het geval. Kies dan ook voor enkele welgekozen eyecatchers die de slaapkamer niet overheersen. Bij voorkeur decoratie met geometrische vormen boven zwaar geornamenteerde voorwerpen. Je ziet vaak dat slechts enkele elementen al genoeg zijn om de slaapkamer sfeer te geven.

De slaapkamer groter laten lijken

Als je een kleine slaapkamer hebt is dat niet altijd even fijn. Maar gelukkig zijn er een paar trucjes die de slaapkamer een ruimer effect geven. Zo kan je een spiegel ophangen, bij voorkeur op kamerhoogte en zonder rand. Spiegels zorgen namelijk voor een enorm ruimtegevoel waardoor het lijkt alsof de kamer doorloopt.

Een ander trucje is door kamerhoge ondergordijnen of overgordijnen van muur tot muur op te hangen. Zeker als je het lijkt of het raam zweeft. Dit trucje wordt ook vaak toegepast bij hotelkamers en zorg voor een ruimere en stijlvolle look.