Duurzaam Wonen

Zo knap je jouw dichte trap weer op

Een dichte trap herken je aan de stootborden die tussen de treden gemonteerd zijn. Je kunt bij zo’n trap dus niet tussen de treden door kijken. Veel mensen hebben een dichte trap in huis. Heb jij er ook zo één, en merk je dat hij aan een onderhoudsbeurt toe is? Het maakt niet uit wat voor soort dichte trap je in huis hebt, hij komt sowieso in aanmerking voor een traprenovatie. Daarmee maak je je trap in een handomdraai weer onderhoudsvrij en mooi, en kun je als je dat wilt zelfs het uiterlijk van je trap volledig veranderen. Ben je benieuwd wat een traprenovatie precies is, en hoe het in zijn werk gaat? In dit artikel vertellen we je alles wat je erover moet weten!

 

De voordelen van een dichte trap

Een dichte trap heeft verschillende voordelen. Daardoor zie je ze dan ook in veel huishoudens terug. De stootborden waar de trap over beschikt zorgen er bijvoorbeeld voor dat warmte minder snel naar de bovenverdieping kan ontsnappen, wat energie bespaart. Ook zorgen ze ervoor dat stof minder gemakkelijk naar beneden dwarrelt. De trap zelf wordt dan wel sneller stoffig, maar je kunt het eenvoudiger opruimen. Wanneer je je trap laat renoveren, wordt deze ook nog eens naadloos afgewerkt. Dat maakt het nog eenvoudiger om al het stof en vuil grondig te verwijderen, wanneer dat nodig is. 

 

Hoe wordt een dichte trap gerenoveerd?

Een dichte trap kan een echte blikvanger zijn in je interieur. Laat hem dan ook op tijd renoveren wanneer je sporen van slijtage begint te zien. Een traprenovatie klinkt misschien als een hele klus, maar wanneer je hem door een expert zoals Traprenovatie-Expert.be laat uitvoeren kan het al binnen een dag geklaard zijn. Bij een renovatie worden de treden van jouw trap nauwkeurig opgemeten, waarna er overzettreden op maat worden gemaakt. Die overzettreden worden vervolgens over je oude trap heen gemonteerd, waardoor hij een volledig nieuw uiterlijk krijgt. De materialen die gebruikt worden voor de overzettreden, zoals PVC, vinyl en HPL, zijn slijtvast en blijven daardoor lang mooi.

 

Snel van je trap genieten

Denk je na over een traprenovatie, laat hem dan altijd uitvoeren door een specialist met ervaring en expertise. Die kan je trap razendsnel een mooi nieuw uiterlijk geven. Wanneer je op zoek bent naar een traprenovatie in Limburg kun je bijvoorbeeld terecht bij Traprenovatie Expert, een expert die graag met je meedenkt over jouw ideale traprenovatie. Tijd om je dichte trap een echte opknapbeurt te geven!