Badkamer Interieur Keuken Wonen

Zo kun jij messing gebruiken in je interieur

Wat is messing?

Messing is een legering die bestaat uit zink en koper en kan erg hard worden. Met de juiste legering kan messing enorm gaan lijken op goud en dat maakt het een zeer populair materiaal voor onder andere sieraden en als coating voor metalen producten als bijvoorbeeld een messing handgreep. Het grote voordeel hiervan is dat het prijskaartje ook een stuk lager ligt dan echt goud. Je kan enorm veel doen met messing en zeker in je interieur. Zo kun jij messing gebruiken in je interieur.

 

Accessoires

In de juiste legering krijgt messing een gouden kleur en hierdoor is het een fantastisch materiaal om als coating voor metalen producten te gebruiken. Messing kan een hele chique en dure uitstraling geven aan je interieur, terwijl het maar een fractie van echt goud kost. Op deze manier kun je accessoires als lampen, kandelaars, spiegels en nog veel meer net dat beetje extra geven.

 

Deurgrepen

Nog een groot voordeel van messing is dat het heel makkelijk schoon te houden is omdat bacteriën er maar moeilijk op blijven zitten. Dit maakt het ideaal als coating voor deurgrepen. Zeker op het toilet is dit een hele fijne eigenschap. Daarbij zien deurknoppen messing er ook nog eens een heel chique en aantrekkelijk uit. Dit goudkleurige deurbeslag zou je interieur zeker een boost geven.

 

Kranen

Dit sluit bijna direct aan met deurgrepen; bij kranen heb je er ook een groot voordeel van dat messing een erg schoon materiaal is waar bacteriën maar moeilijk op kunnen blijven zitten. Dat is erg fijn bij kranen, aangezien je natuurlijk wilt dat het water dat door de kraan komt zo min mogelijk in aanraking is gekomen met bacteriën. Daarnaast is het natuurlijk een hartstikke leuke toevoeging voor je keuken om een gouden kraan te hebben. Zeker in combinatie met een zwart keukenblad kan het een hele leuke uitstraling krijgen.

 

Meubels

In principe is messing natuurlijk niet echt logisch voor meubels, maar uiteindelijk is het ook maar een gouden coating en dus kun je het gebruiken op alles dat van metaal is. Je kunt bijvoorbeeld een messing bijzettafeltje, messing stoelpoten of een kast met messing nemen. Zo’n gouden kleur kan je interieur een enorme boost geven en zeker als je van goud houdt is het een aanrader.