Interieur

Zo maak je elke tv smart

Tegenwoordig wordt onze televisie niet alleen nog maar gebruikt voor het kijken van televisieprogramma’s die live op NPO of RTL worden uitgezonden. Er wordt van alles terug- of vooruitgekeken, YouTube-video’s en Netflix-films worden erop gekeken en sportwedstrijden via de ZiggoGo app erop gestreamd. Dat kan via een Smart Tv, maar gaat ook heel handig met een Chromecast. 

Een Chromecast

Met een Chromecast maak je jouw televisie slim, zonder dat het een Smart tv is. Het apparaatje plug je in de HDMI ingang en kan vervolgens zonder afstandsbediening, maar via jouw telefoon, tablet of laptop worden bediend. Het zorgt ervoor dat je op jouw televisie video’s kan kijken van verschillende streamingsdiensten, zoals Netflix en YouTube. Daarnaast ondersteunen ook veel andere apps de Chromecast en kan je bijvoorbeeld het beeldscherm van jouw laptop vergroten op jouw televisie. Dat laatste kan erg handig zijn voor vergaderingen, presentaties of bijvoorbeeld het laten zien van jouw vakantiefoto’s. 

Hoe werkt een Chromecast?

Om via de Chromecast een Netflix-serie te kijken op jouw televisie, zet je het scherm aan en selecteer je de HDMI ingang waar de Chromecast op is aangesloten. Vervolgens ga je op jouw telefoon, tablet of laptop naar de aflevering van de serie in de Netflix-app die je wilt bekijken. Als je jouw televisie en telefoon, tablet of laptop op het wifi-netwerk hebt ingesteld, verschijnt het Chromecast-icoontje bovenin beeld, een televisie met een Wifi teken onderin. Selecteer deze en de aflevering wordt op de televisie afgespeeld. 

Waarom een Chromecast als alternatief voor een Smart tv?

Allereerst zijn smart tv’s duurder dan televisies zonder Smart functionaliteiten en kost een Chromecast maar een paar tientjes. Het is daarom voordeliger om een gewone televisie en een losse Chromecast te kopen. Zo heb je voor een lagere prijs, alsnog een soort Smart tv.

Ook is de bediening van de Chromecast veel eenvoudiger dan die van een Smart tv. Dit doe je namelijk eenvoudig via jouw telefoon, tablet of laptop, die je natuurlijk al heel goed kent. Daardoor is het nooit meer zoeken naar de afstandsbediening of hoef je niet meer lange inloggegevens met de getalen op jouw afstandsbedieningen in te voeren. 

Je kunt de Chromecast met meerdere toestellen tegelijkertijd bedienen. Heeft jouw partner een film aangezet, maar krijgt hij of zij een belletje? Dan kan jij de film pauzeren met jouw telefoon. Je kunt eenvoudig allebei video’s overslaan of in de wachtrij zetten. 

Als laatste is, niet geheel onbelangrijk, de installatie heel eenvoudig. Je hoeft geen kabels te trekken, de Chromecast of hoeft niet verbonden te zijn met Wifi en het gebeurt geheel via jouw smartphone.