Interieur Wonen

Zo maak je je woonkamer klaar voor de wintermaanden

Dankzij de koude wintermaanden zit je vaak binnen. Dit hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn, zolang je maar een gezellige woonkamer hebt. Een sfeervolle ruimte waar je in je eentje tot rust kunt komen of samen kunt komen met je partner, familie of vrienden. Zin in de koude wintermaanden? Hierbij een aantal handige tips om je woonkamer helemaal winterklaar te maken!

Voeg warmte en gezelligheid toe door middel van textuur

De winter is het moment om uit te pakken met dekens en kussen. Kies voor materialen met textuur, zoals nep bont, fluweel of chenille. Deze accessoires maken je woonkamer niet alleen een stuk gezelliger, maar ze zijn ook erg comfortabel en zacht als je met ze knuffelt. Denk bijvoorbeeld ook een comfortabel vloerkleed van imitatiebont om je woonkamer winterklaar te maken.

Kies voor een warme gashaard

Een geweldig alternatief voor een houtkachel is de gashaard. Een gashaard gebruikt dan wel gas, maar het geeft je woonkamer nog steeds dezelfde sfeer als een houtkachel. De vlammen van de gashaard zijn namelijk net zo levendig en echt als die van een echt vuur. Het grote voordeel van een gashaard is dat de vlamhoogte te reguleren is met een handige afstandsbediening. Daarnaast zorgt een gashaard voor weinig tot geen afval. Hierdoor is het onderhoud van de haard zeer eenvoudig. 

Voeg sfeer toe met kaarsen en verlichting

Zeker rond de kerstperiode kunnen gezellige lichtjes en kaarsen niet ontbreken in je interieur. Kies kaarsen met een lekkere wintergeur, zoals appel of kaneel of schaf sfeervolle kandelaars en waxinelichtjes aan. Wissel verschillende kleuren en formaten af voor een stijlvolle look. De lampjes in de kerstboom kunnen na de kerst ook nog zeker gebruikt worden. Hang ze bijvoorbeeld over de trap of over je tv-meubel voor een knusse sfeer.