Badkamer

Zo pas je de betonlook toe in de badkamer

Je hebt vast wel eens gehoord van de betonlook. Het is dé trend van dit moment en we zien het dan ook steeds vaker voorbij komen in verschillende delen van een woning. Hoe de betonlook eerst alleen in de keuken en woonkamer werd toegepast, is het nu helemaal hip om deze stijl ook te hanteren in de badkamer. Ben je benieuwd naar hoe je de betonlook toepast in de badkamer? Lees dan snel verder!

Stap 1: maak een plan

Voordat je naar de bouwmarkt rent, is het handig om een plan te maken. Wil je de gehele badkamer aanpakken? Of wil je een specifiek deel van de ruimte aanpassen? De betonlook in de badkamer kan op veel verschillende manieren worden toegepast. Om deze reden is het belangrijk om te weten wat je wensen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een gehele nieuwe vloer plaatsen, maar het is ook mogelijk om de huidige vloer te laten liggen en de betonlook op een andere manier toe te passen. Denk van tevoren goed na over wat je wilt en hoe je dit wilt. Zet dit vervolgens op papier en dan kan het echte werk beginnen. 

Stap 2: betonlook vloer en/of muur creëren

Heb je ervoor gekozen om een nieuwe vloer te laten leggen? Bij het kiezen van de juiste vloer in de badkamer is het belangrijk dat je let op de vochtbestendigheid. Je kunt kiezen voor tegels, maar een gietvloer is ook een mogelijkheid. Een gietvloer kun je namelijk helemaal zelf creëren en deze vloer kun je ook nog eens perfect combineren met vloerverwarming. Zo heb je nooit meer koude voeten!

Wil je de betonlook toch liever toepassen op de wand? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo is het mogelijk om tegels in de betonlook op de muur aan te brengen, maar waterbestendige verf is ook een optie. Kies bijvoorbeeld voor krijtverf of ga voor betonlook stucwerk om een levensechte structuur te creëren. 

Stap 3: kies de juiste meubels

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de gehele badkamer de betonlook te geven, maar het kan ook leuk zijn om één of een aantal stoerdere elementen te creëren. Dit kun je doen door een meubel van betonlook te plaatsen. Hierbij moet je denken aan een betonlook wastafel, maar ook een bad of een inloopdouche kan in deze stijl geplaatst worden. Daarnaast kan het ook leuk zijn om stoere accessoires neer te zetten. Met een paar kleine aanpassingen creëer je een gehele nieuwe look.