Duurzaam Keuken Wonen

Zo vind je de juiste wijnkoelkast

Nu je weet dat je een wijnkoelkast gaat kopen, moet je de juiste nog uitkiezen. We hebben een aantal aspecten onder elkaar gezet die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste wijnkoelkast.

Aantal flessen die je op wilt slaan

Het eerste aspect bij de keuze van de juiste wijnkoelkast is het aantal flessen dat erin past. Er zijn bijvoorbeeld wijnkoelers die 7 flessen kunnen huisvesten, maar er zijn er ook die meer dan 200 flessen kunnen bevatten. Voor de meeste wijnliefhebbers zal de juiste wijnkoeler de capaciteit hebben om zowel alledaagse wijnen als een bescheiden hoeveelheid bewaarwijnen te bewaren. Daarom is het belangrijk uit te zoeken hoeveel dit in totaal zal zijn.

Aantal temperatuurzones

Het aantal temperatuurzones is het tweede aspect om te overwegen bij het kiezen van de juiste wijnkoeler. Drinkt u zowel witte/rosé als rode wijn en wilt u die in een wijnkoeler bewaren? In dat geval is het aan te bevelen een wijnkoelkast 2 zones te kiezen. Als u vaak één soort wijn drinkt, is een wijnkoeler met één koelzone geschikt. Het aantal zones bepaalt o.a. de prijs van de wijnkoelkast. Bovendien hebben wijnkoelers met twee temperatuurzones vaak verschillende functies. Zo hebben sommige wijnkoelkasten met twee temperatuurzones de mogelijkheid om beide zones in te stellen van 5 tot 22 °C, terwijl sommige wijnkoelers een temperatuurbereik hebben van 5 tot 10 °C boven (witte/roséwijnen) en 10 tot 22 °C onder. Hiermee moet rekening worden gehouden als u soms van wijn wilt veranderen die u in de wijnkoelkast wilt bewaren.

Mijn-Wijnkoelkast helpt u bij het kiezen!

Mijn-Wijnkoelkast is een bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van wijnkoeling en wijnkoelkasten. Zij helpen u graag bij het vinden van de juiste wijnkoelkast. Ze denken graag met u mee en geven daarnaast vrijblijvend advies. Via hun website is een groot aantal wijnkoelkasten te bekijken en te vergelijken. Neem een kijkje op hun website of neem contact met hen op voor de mogelijkheden!