Wonen

Zo zorg je voor meer licht in jouw huis

Genoeg licht in je woning een must. Niet alleen zorgt het voor een gezellige sfeer, het is bewezen dat het ook somberheid tegen kan gaan en kan zorgen voor een beter humeur. Toch kom je wel eens in situaties terecht dat je het nog best donker vindt thuis. In dit artikel vind je een aantal dingen je kunt doen om voor meer licht te zorgen. Lees verder!

Licht blokkades verwijderen

Licht blokkades kunnen verschillende gedaantes aannemen. Ze komen in de vorm van gordijnen, hoge meubels, bomen of planten en houten deuren. Neem een kijkje door je huis en bedenk welke objecten het meeste licht tegenhouden. Zo kun je je gordijnen weghalen of vervangen door lichte silke gordijnen (deze laten meer licht toe). Daarnaast kun je overwegen om je houten deuren te vervangen door taatsdeuren. Dit zijn doorzichtige deuren gemaakt van glas. Hierdoor kan licht vanuit de ene ruimte gedeeld worden met andere ruimtes. Het zorgt voor een stijlvolle en lichte omgeving en je ziet het veel terug bij verlichte woningen.

Lichte kleuren

Wil je meer licht, zorg dan voor meer lichte kleuren in je interieur. Een licht interieur weerkaatst namelijk daglicht. Waar donkere kleuren als een spons het licht opnemen, werken lichte kleuren juist als een spiegel. Schilder je muren dus het liefst in een lichte kleur. Denk aan bijvoorbeeld aan oudroze, terracotta of okergeel. Hetzelfde geldt voor je meubels! Schilder ze of vervang ze door een variant met een lichtere kleur. Als je grotere aanpassingen aan je interieur liever even uitstelt, kun je ook kijken of je je interieur kunt belichten via accessoires. Zo kan een licht tafelkleed of witte bloemen al een groot verschil maken.

Meer ruimte maken

Heb je een kamer die vol staat met accessoires en grote meubels? Een kamer vol met spullen zorgt voor veel schaduw en belemmerd het binnenvallende licht. Vooral de vensterbank is een plek die wel wat ontruiming kan gebruiken. Bekijk dus eens welke spullen je daar hebt staan en zorg ervoor dat je meer ruimte maakt in je huis. Je kunt dit ook gelijk combineren met een grote schoonmaak/opruim ronde. Twee vliegen in één klap!